Trollman Quartet

TROLLMAN QUARTET

"En trollsk upplevelse"

Bokning och info:

trollman@sopran.se

tel. 070 - 218 99 90

Sopran

Pernilla Ingvarsdotter

 

Cello

Sam Bäckström

Oboe

Britta Holger

 

Harpa

Gloria Joyce Burt

Trollman Quartet har sitt ursprung i den hängivna Skaraborgsharpisten Gloria Joyce Burt.

I denna kvartett har hon samlat sina musikerkollegor till en helt unik ensemble, som med sin speciella konstruktion av sopran, oboe, cello och harpa, har möjlighet att presentera klanger från i stort sett alla musikgenrer.

 

 

 

 

Cellon och harpan ger en mjuk musikalisk matta i orkesterstyckena där sopranens och oboens ljusa klang får möjlighet att briljera. Ensemblen tar också tillvara de stora variationsmöjligheterna och presenterar såväl duos som trios i många olika konstellationer.

Konceptet resulterar i en spännande och helt unik konsert!

Lyssna på Liveglimtar från konsert i Varnhems kyrka 2013

Vi har nöjet att säsongen

2015-2016 presentera musik av såväl Bach, Debussy och Roman som från vår samtid med Skaila Kangas intressanta och berättande Six American Sketches. Öistein Sommerfeldts dramatiska kärleksduett mellan cello och sopran samsas med Vaughan Williams och romantiska operatoner. Nytt för kommande konserter är också att vi introducerar fler kvinnliga tonsättare i våra program.

Konsert kan beställas i varierande längder från 1 timme och uppåt och är alltid upplagda med kommentarer och poetiska inslag. Efter önskemål kan programmet gärna interfolieras med en paus eller andakt och psalmsång.

Vi arbetar också med sceniska uttryck i rummet för att ge en ytterligare dimension på upplevelsen.

 

 

 

 

 

Turnerande verksamhet hela året

Trollman Quartet består av sopranen Pernilla Ingvarsdotter, oboisten Britta Holger, cellisten Sam Bäckström och harpisten Gloria Joyce Burt. Alla fyra är professionella, frilansande musiker med erfarenheter från många stora dirigenter såsom bl a:

Sixten Ehrling, Claudio Abbado, Riccardo Muti och Eric Ericson.

Ensemblen turnerar med Sverige som bas men gör gärna konserter även utomlands.

Webmaster:Pernilla Ingvarsdotter 2014 Foto: Ingela Forsman 2013